BrasiliaHospitalCampagn

Het gemiddelde van het aantal dodelijke slachtoffers van covid-19 in Brazilië daalde met 25% in de voorbije 14 dagen. Het is de zesde achtereenvolgende dag dat de curve van de doden omlaag gaat, na 28 dagen van stabiliteit.

Het dagelijkse gemiddelde, op basis van de voorbije 7 dagen, bedraagt 493, het laagste cijfer sinds 7 mei, dit volgens de gegevens van het persconsortium. De media-groep die de cijfers dagelijks bijhoudt om de evolutie van de pandemie in kaart te brengen, registreert nu een totaal van 153.690 doden en 5.223.667 bevestigde besmettingen.

De cijfers worden gebaseerd op de informatie die verstrekt wordt door de secretariaten voor Gezondheid van de deelstaten. Gisteren zaterdag registreerde het consortium 461 doden en 22.097 nieuwe gevallen van besmetting.

Het gemiddelde van het dagelijkse aantal nieuwe infecties is 20.261, een daling van 22% in vergelijk met de index van 14 dagen geleden.

Bares
Protest in Barcelona tegen de verplichte sluiting van de horeca.

Het gaat dus de goede kant op in Brazilië, een vaststelling die gepaard gaat met de onvermijdelijke vraag of er ook in dit land een tweede golf mag verwacht worden zoals in Europa wat tot uitspraken leidde zoals die van de (Belgische) zorgminister Vandenbroucke: “Brussel en Wallonië staan op de rand van een tsunami”, en boze reacties vanuit de horeca sector die andermaal zeer zwaar getroffen wordt door de verplichte sluiting.

Foto boven: Sluiting van een veldhospitaal in de hoofdstad Brasília

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Fotomovimiento / Breno Esaki - Agência Saúde DF