BolsoAlbuquerque

President Bolsonaro sprak deze week opnieuw over een van zijn passies, met name het overgangsmetaal Niobium. Samen met grafeen zal dit, volgens hem, een revolutie veroorzaken in de industrie: “Het erts (niobium) kan samen met grafeen, wonderen doen voor alle sectoren, in gans de wereld. Zelfs als het zou gaan om snuisterijen, wie had dat verwacht?” .

De Braziliaanse leider is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van een super batterij op basis van niobium en grafeen de ontwikkelingen in de globale auto-industrie sterk zal beïnvloeden. Hij zei dat ter gelegenheid van de lancering van het programma Mijnbouw en Ontwikkeling, bij het ministerie van Mijnen en Energie. Bolsonaro is er zeker van dat Brazilië over “een overvloed” beschikt van deze grondstoffen.

“Wij hebben geen deelname aan wat er allemaal uit de ontwerpen komt, maar een batterij op basis van niobium en grafeen is revolutionair. We zouden graag onze niobium voorraad willen ontginnen in de toekomst, maar dan in samenwerking met een land dat de nodige technologie kan aanleveren”.

Het programma dat deze week van start ging, is samengesteld uit 10 verschillende plannen en 110 doelstellingen voor de sector in de periode van 2020 tot 2023. Bento Albuquerque (foto boven, naast Bolsonaro), minister van Mijnbouw en Ontwikkeling, zei dat de mijnbouw van fundamenteel belang was voor de Braziliaanse handelsbalans, en in de komende jaren miljarden aan investeringen naar Brazilië kan lokken.

De minister benadrukte ook andere maatregelen, zoals het uitvaardigen van ‘Medidas Provisórias’ (voorlopige maatregelen) om de elektriciteitsrekeningen van gezinnen met lage inkomens vrij te stellen en financiële hulp aan energiedistributeurs.

Bron

Foto: Carolina Antunes - PR