TofBolsoGued

Zelfs op zondag blijven de controversiële uitspraken uit de mond rollen van de Braziliaanse president. Hij sprak gisteren opnieuw met enkele aanhangers voor het Alvorada paleis, zonder aandacht te schenken aan de aanwezige pers. Een van de bezoekers riep: “President, de democratie wil een impeachment ofwel dat u opstapt”. Bolsonaro, enigszins verrast, antwoordde: “Ik vertrek op 1 januari 2027”. De man die de opmerking lanceerde, werd door de anderen uitgejouwd. Om het vol te houden tot de opgegeven datum, moet hij eerst de verkiezingen winnen in 2022 en een tweede mandaat volmaken.

Via de sociale media publiceerde hij gisteren ook een video van meer dan 1 minuut waarin te zien is hoe een agent van de militaire politie een controle uitvoert in een bus met passagiers, in de staat Maranhão. De aanwezigen moeten bewijzen met een document dat ze op weg zijn voor een essentieel doel, dit m.b.t. de lockdown die afgekondigd werd door gouverneur Flávio Dino (PCdoB – communistische partij). Bolsonaro schreef erbij: “Papieren en uitleg geven over je werk. Zoniet, uitstappen. Op die manier wordt de bevolking van Maranhão behandeld door de gouverneur, hetzelfde gebeurt in andere staten. Het hoofd van de familie moet thuisblijven en samen met zijn familie honger lijden. Miljoen Brazilianen ondervinden nu hoe het is om in Venezuela te leven”.

De lockdown werd afgevaardigd voor de steden São Luis (hoofdstad), Raposa, Paço de Lumiar en São José de Ribamar, in functie van de pandemie. Het decreet bepaalt dat alle niet essentiële activiteiten buiten het behoud van het leven en de gezondheidszorg, verboden worden gedurende tien dagen, van 5 tot 15 mei.

Gouverneur Flávio Dino antwoordde via Twitter: “Bolsonaro begint zijn zondag met mij aan te vallen en met een poging tot sabotage van de sanitaire maatregelen, bepaald door het gerecht en uitgevoerd door de regering van Maranhão. Hij veinst bezorgdheid voor de werkloosheid. Hij zou beter iets nuttigs doen en geen tochtjes maken met een jet-ski om het cijfer van 10.000 doden te vieren”.

Bron

Foto: Marcos Corrêa - PR