Bolso03052020FB

President Bolsonaro nam vandaag actief deel aan een nieuwe manifestatie t.v.v. zijn regering waarin leuzen gescandeerd werden tegen het hooggerechtshof en Kamervoorzitter Rodrigo Maia. Vanop de toegang tot het Palácio do Planalto en onder het geroep van leuzen als ‘Moro verrader’, ‘Niet opgeven’ en “Wij kiezen voor Bolsonaro’ bevestigde de president in een live dat hij geen inmenging meer zal tolereren in zijn regering. De verklaring is o.m. het gevolg van beslissingen van het Supremo Tribunal Federal die ingaan tegen zijn wensen, zoals het verbod op de benoeming van (persoonlijke vriend van de familie Bolsonaro) Alexandre Ramagem als het nieuwe hoofd van de federale politie.

De president: “Wij willen het beste voor ons land, onafhankelijkheid van de drie machten, niet zomaar een bepaling in de grondwet. Genoeg met inmenging, wij zullen dit niet meer toelaten, het geduld is op. Het is nu tijd om Brazilië vooruit te helpen”, zo klonk het.

Hij kwam ook terug op de pandemie van het coronavirus en verdedigde de terugkeer naar het normale werk, zei dat ‘spijtig genoeg’ veel mensen zullen geïnfecteerd worden, en dat velen hun leven zullen verliezen, maar dat is volgens hem ‘een realiteit die moet aanvaard worden’: “Het land zal de volle laag krijgen, we kennen het effect van het virus. Het kan echter niet dat de collaterale effecten van de strijd tegen het virus meer schade veroorzaken dan het virus zelf”.

Volgens de president “wil gans Brazilië weer aan het werk, maar dat wordt belet door onverantwoorde gouverneurs die de werkgelegenheid ondermijnen.”

Hij zei ook dat de manifestatie in Brasília spontaan was, met hoofden van families die komen betogen voor de mogelijkheid om te regeren, de democratie en de vrijheid, en besloot met te zeggen dat “hij de bevolking aan zijn kant heeft, en de strijdkrachten aan de kant van het volk om de wetten, de orde, de democratie en de vrijheid te verdedigen.”

Geweld

Aanhangers van Bolsonaro reageerden met scheldpartijen en beledigingen op de aanwezige perslui, en begonnen te schoppen en te duwen, ook al bevonden zij zich op een locatie, voorbehouden aan de pers.

Bolsonaro lapte alle aanbevelingen van de publieke gezondheidszorg aan zijn laars. Hij gebruikte geen mondkapje, net zomin als de honderden aanwezige manifestanten.


Cartoon van de bekende tekenaar Amarildo.

De jongste cijfers van het coronavirus in Brazilië: 97.100 geïnfecteerden en 6.761 doden.

Bron

Foto: Facebook