GleisiLindberghLulaMarquesF

Partijvoorzitster (PT) en volksvertegenwoordiger Gleisi Hoffmann (54) heeft een verhouding met partijgenoot en ex-senator Lindbergh Farias (50), aldus werd gemeld door columniste Mônica Bergamo (Folha de São Paulo). Vorige zaterdag was het koppel aanwezig, samen met familie en vrienden in een hotel in Rio de Janeiro waar ze verbaal aangevallen werden door een groepje hotelgasten.

GleisiRJHoffmann plaatste nadien een video opname van het incident op haar Twitter account waarin te horen is hoe een groepje omstanders roept dat ze “naar Cuba moet vertrekken”. Gleisi schreeuwde terug: “Loop naar de hel!” . Later publiceerde zij een foto van het koppel dat volgens haar verantwoordelijk was voor de aanval en schreef erbij dat ze haar advocaten inschakelde om gerechtelijke actie te ondernemen: “Ik kies voor een vredevolle aanpak, voor mij betekent politiek een confrontatie van ideeën, niet fysiek zoals zij van plan waren. Ik beantwoordde hun agressie omdat ik deze fascistische aanpak van intimidatie, gestimuleerd door Bolsonaro, niet kan aanvaarden”.

Gleisi Hoffmann, vermeld in de archieven van Odebrecht onder de codenaam ‘Amante’, huwde voor het eerst met de journalist Neilor Toscan, in 1990. Het koppel bleef 6 jaar samen en ging toen uit elkaar. In 1998 huwde ze opnieuw, met politicus Paulo Bernardo. Beiden hadden twee kinderen. Gleisi en Paulo vormde het eerste ministeriële koppel van Brazilië. Vorig jaar in augustus kondigde zij een scheiding aan.

De voormalige studentenleider Lindbergh Farias (PT), bijgenaamd ‘Lindinho’, momenteel zonder politiek mandaat, was gehuwd met advocate Maria Antônia Goulart en heeft drie kinderen.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Lula Marques