CanalhaMor

Mocht er plots geen nieuws meer zijn uit Brazilië, dan staat ex-minister en ex-presidentskandidaat Ciro Gomes (PDT) wel altijd klaar om de leegte even op te vullen, ook al is dat dan met een of andere heftige uitspraak. Vandaag publiceerde hij een filmpje op zijn Twitter account waar hij de president uitschold als “canalha mor”, wat zoveel betekent als een ‘superschurk’. We vertaalden zijn korte spreekbeurt en laten u even meegenieten.

“Het gaat hier om een kameraad die eenvoudigweg niet weet wat hij aanmoet met het enorme probleem dat op zijn nek viel. Hij doet het allemaal verkeerd en transformeert de bestaande crisis die hij erfde in een regelrechte bedreiging van de nationale integriteit”.

Gomes beschuldigde Bolsonaro ervan om “het volk op te zetten tegen de democratische instellingen”, verwijzende naar de video’s die de president doorstuurde met de oproep om mee te doen aan een manifestatie tegen het parlement op 15 maart:

“Het gaat over de escalatie van het nazi-fascistische geweld waardoor zelfs mijn broer, senator Cid Gomes, twee kogels in zijn borst kreeg, en de poging om het Braziliaanse volk op te zetten tegen de democratische instellingen, een democratie die, ondanks al zijn gebreken, nog altijd een toevluchtsoord vormt waar de vrijheid kan, moet en zal verdedigd worden”.

Nadien richtte hij zich rechtstreeks tot de president:

“Opgelet, mijnheer Jair Bolsonaro, grote schurk: de Braziliaanse instellingen zullen verdedigd worden. Niet iedereen is betrokken in het ‘corrupte lulopetisme’. Ik ben zuiver, brandschoon, consistent en ga de confrontatie met u aan, schurkenpresident, uw familie van schurken en zij die de Braziliaanse natie bedriegen en de eed die zij aflegden, en van plan zijn om de Braziliaanse constitutie aan te vallen of reeds aanvallen”, zo besloot hij.

Bron

Foto: Twitter