Fernando-Rodolfo

Fernando Rodolfo (PL – foto), een federale volksvertegenwoordiger uit Pernambuco, ontdekte een eenvoudige manier om het imago van zijn politieke collega’s op te krikken. Enkele maanden gelden diende hij een wetsvoorstel in om de kandidaten te verplichten hun objectieven te registreren bij het kiestribunaal.

Op deze manier kunnen het openbaar ministerie en de gerechtelijke instanties ingrijpen indien een kandidaat niet voldoet aan de beloftes die hij/zij maakte tijdens de campagne. Stel je voor: een kandidaat burgemeester bijvoorbeeld, laat de bouw van twee bruggen registreren bij het TRE (Tribunal Regional Eleitoral), de aanleg van 10km nieuwe wegen, een verlichting in drie straten… Nadat hij/zij verkozen werd, controleert het gerecht binnen een bepaalde termijn of de beloftes waargemaakt werden.

Fernando Rodolfo: “Op het eerste zicht lijkt dit een bijzonder strenge maatregel, maar met dit wetsproject voorkomen we de proliferatie van demagogen, oneerlijke politici en onechte redders van het vaderland die veel schade toebrengen aan Brazilië en de maatschappij”.

Op dit ogenblik is het wetsvoorstel in handen van enkele commissies in de Kamer, met nog een lange weg te gaan vooraleer dit echt een wet wordt, áls het ooit zover komt.

Bron

Foto: Facebook