STF-Fev-2020

De federale politie stuurde een waarschuwing naar het hoogste gerechtshof STF (Supremo Tribunal Federal) dat de elf ministers mogelijk het doelwit zijn van een terroristische aanslag, zo meldt de krant Folha de São Paulo. De informatie kwam aan het licht via minister Alexandre de Moraes die een onderzoek liet opstarten m.b.t. een eventuele aanval tegen leden van het hof.

Moraes gaf de informatie door aan voorzitter Dias Toffoli die een verzoek stuurde naar de overige leden om hun persoonlijke beveiliging aan te scherpen.

Volgens het bericht zouden agenten van de federale politie berichten onderschept hebben, uitgewisseld tussen de terroristen op het ‘deep web’.

Het deep web (soms ook wel het diepe web genoemd) is het World Wide Web dat ontoegankelijk is voor zoekmachines. Veel organisaties, bedrijven en overheden hebben enorme databases op het web staan die alleen na authenticatie opgevraagd kunnen worden.

Aanslag op de school Tasso da Silveira (2011) als inspiratie

Realengo
De voorgevel van de school Tasso da Silveira, kort na de aanslag in 2011 waardoor 12 leerlingen om het leven kwamen. Tweeëntwintig anderen werden gekwetst. De dader, Wellington Menezes de Oliveira (23), pleegde zelfmoord vooraleer hij kon opgepakt worden door de politie.

De groep terroristen zou geïnspireerd zijn door de auteur van de aanslag op de school Tasso da Silveira, in Realengo, Rio de Janeiro, op 7 april 2011. In de uitgewisselde berichten zouden de veronderstelde terroristen het ook hebben over de gemakkelijke en eenvoudige toegang tot de magistraten, inclusief visueel, en dat er weinig hindernissen bestaan voor een aanslag.

Bron

Foto's: Wikimedia Commons / Nelson Jr. - SCO - STF