BolsoNiemand

Voor een publiek van evangelische gelovigen zei president Bolsonaro gisteren, dat zijn traject in de federale regering gekenmerkt wordt door “aanvallen, vervolging en onbegrip”: “Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn. Ik verwachtte me aan vervolging, aanvallen, onbegrip, de strijd om de macht, maar ik wist ook, boven alles, dat ik de bevolking altijd aan mijn zijde zou hebben”, aldus Jair Bolsonaro vanop het podium van het evenement “The Send Brasil” tegen, naar schatting, meer dan 60.000 aanwezigen.

De president bevestigde dat er door zijn verkiezing een wijziging kwam in het land, dat de regering nu de familiale waardes hoog houdt, en “gehoorzaam is aan God”. Hij voegde eraan toe dat vanaf de eerste dag van zijn presidentschap voorheen “verboden woorden” als God, familie en vaderland weer mogen uitgesproken worden in het Palácio do Planalto.

“We hebben een regering die de familiale waardes respecteert. We beschikken over een regering die trouw is aan het volk, en boven alles, gehoorzaam aan God. De staat mag dan seculier zijn, maar Jair Bolsonaro is een christen”, zo zei hij.

Na deze getuigenis vroeg hij meer steun aan de aanwezigen in het nationale voetbalstadion Mané Garrincha en sprak zijn dank uit voor de stemmen op zijn naam bij de verkiezingen van 2018. Het religieuze segment van de Brazilianen vormde een van de pilaren in zijn campagne.

“Jullie beslisten, jullie vormden twee jaar geleden het punt van de omkeer, het besluit om de bestemming van Brazilië te wijzigen. We geraakten zover, maar dat is niet genoeg. Eén zwaluw maakt de lente niet, maar iedere lente begint met een zwaluw. De lente van 2018 zal alsmaar sterker worden. We beginnen terug te geloven in onze instellingen en in een ernstige en eerlijke manier om aan politiek te doen. En jullie zijn daar verantwoordelijk voor”.

De president werd emotioneel op het podium, en zonder te herinneren aan de aanslag met een mes waar hij het slachtoffer van was in Juiz de Fora, tijdens de campagne van 2018, bedankte hij God dat hij nog altijd in leven was.

“Ik weet niet hoe het kan dat ik hier ben, maar iets belangrijks, bijzonder belangrijk troost mij: God weet alles. Wij doen niets zonder hem. Niemand verwachtte dat iemand van mijn afkomst, met mijn politieke activiteiten, het echte mechanisme zou overwinnen, beter gekend als het establishment”, zo besloot hij.

Bron

Foto: Marcello Casal - Agência Brasil