Civic-Presidencial

Het kerstgeschenk voor de ex-presidenten van Brazilië is aangekomen, met wat vertraging. Een vrachtwagen met een lading voertuigen Honda Civic, een model dat in Brazilië geldt als een sportieve luxe sedan, kwam vandaag aan in de hoofdstad Brasília. De prijs per eenheid ligt iets hoger dan R$ 100.000 (€ 21.750). O.m. ex-presidenten José Sarney, Fernando Collor, Fernando Henrique Cardoso, Michel Temer, Dilma Rousseff en Lula kunnen hun geluk niet op.

De verplichting om de ex-presidenten van de republiek te voorzien van een adequaat voertuig, zowel voor vervoer in Brasília als in andere deelstaten, werd opgenomen in een decreet. Aangezien de regering Bolsonaro er niet aan denkt om het decreet om te keren – het presidentschap (lees: de belastingbetaler) betaalt zelfs alle uitgaves m.b.t. brandstoffen en onderhoud – werden de nieuwe voertuigen aangekocht om de oude vloot uit 2008 te vervangen (Bolsonaro beseft natuurlijk dat ook hij ooit ex-president zal zijn).

Volgens het Palácio do Planalto bestaat de huidige vloot voor een deel uit eigen voertuigen en een aantal wagens via een contract dat voor beperkte tijd dat afgesloten werd met Fiat. De voorziening van nieuwe wagens gebeurt omdat de vorige, reeds jaren (sinds 2008) in gebruik, veel onderhoud vragen, met steeds meer technische problemen en dito kosten. Het contract met Fiat loopt deze maand af en bestond uit het model Fiat Freemont, gebouwd in 2015.

Het Palácio do Planalto laat ook weten dat “met het oog op de economie bij de administratie, gekozen werd voor voertuigen die niet in de categorie ‘luxe executive’ vallen, en dat de gecontracteerde leverancier de eerste drie onderhoudsbeurten gratis uitvoert. Het model Honda Civic werd aangekocht aan de normale marktprijs”.

Bron

Foto: Honda Brasil