ACM-X-Ivete-FP-Secom-Salvad

Burgemeester ACM Neto (DEM) sluit de mogelijkheid niet uit dat hij in 2022 meedoet aan de nationale verkiezingen. Neto is net aan het laatste jaar van zijn tweede ambtstermijn begonnen als burgervader van Salvador. In een interview door de krant O Globo zei hij dat hij na het beëindigen van zijn mandaat mogelijk enkele maanden naar het buitenland vertrekt om te studeren, om daarna zijn toekomst te bepalen.

“Alles is mogelijk. Op dit moment sluit ik geen enkele mogelijkheid uit. Ik blijf voorzitter van de Democraten (DEM), mijn mandaat loopt minstens tot 2022, mogelijk zelfs tot 2023. Ik blijf dus aan de nationale leiding van de partij. Indien mogelijk, afhankelijk van de politieke omstandigheden, ben ik van plan om enkele maanden te gaan studeren in het buitenland, en reeds in het midden van 2021 te bepalen welk mijn project zal zijn bij de verkiezingen van 2022. Vanaf dan zal ik daarop focussen, structureren, plannen en daaraan werken”, aldus Neto.

Gevraagd naar de dialoog tussen zijn partij en linkse partijen als PDT en PCdoB, antwoordde Neto dat hij in principe met iedereen praat: “We moeten openstaan voor een gesprek met allen. Het enige probleem dat wij hiermee hebben, is onderhandelen met links op zich, en daarmee bedoel ik de PT en PSOL, want met de PCdoB praten we al in Maranhão (de noordelijke deelstaat waar Flávio Dino – PCdoB – gouverneur is). De enige die ik echt uitsluit voor een dialoog over toekomstige projecten, is de PT. Afgezien hiervan bestaan er binnen de partij vandaag verschillende stromingen, van mensen die sympathie voelen voor centrum-links tot anderen die meer rechts georiënteerd zijn”, zo legde hij uit.

ACM zei ook dat het afgelopen is met de “mythe” rondom ex-president Lula: “Ze hebben geen verhaal meer. De PT had het eerst over een staatsgreep. Daarna werd het thema “Lula Livre”. En nu niets meer. Lula kwam vrij en er veranderde niets. En president Lula is niet meer de grote leider die hij ooit was in het verleden: men verwachtte een grote commotie, een nationale mobilisatie zonder weerga, maar niets daarvan werd werkelijkheid, zelfs niet in het noordoosten. Ik wil de invloed die hij nog altijd heeft in die regio niet minimaliseren, maar als je ziet wat er gebeurde als hij voorbijkwam, dan was dat veel minder dan men gehoopt had”.

Bron

Foto boven: ACM Neto samen met de bekende zangeres Ivete Sangalo.

Foto: Fotos Públicas - Secom - Salvador