MarceloAlvaroAntonio

De stijging van het aantal toeristen zorgde ervoor dat de Braziliaanse regering een studie opzette voor een uitbreiding van de vrijstelling van een visum voor andere landen. Die vrijstelling zorgde er al voor dat het aantal reservaties van toeristen uit Canada, Australië, Japan en de Verenigde Staten voor dit nieuwe jaar stegen. Het gaat om een stijging van 158%.

Voor de minister van toerisme, Marcelo Álvaro Antônio (foto), betekent de stijging van het aantal reserveringen dat het afschaffen van een visum voor die landen een sterke stimulans vormt ten voordele van de sector.

“Uit de gegevens blijkt dat we op de goede weg zijn om Brazilië te transformeren door middel van toerisme. Dat is een strategische opening die een groot potentieel heeft om bij te dragen aan het genereren van deviezen, werkgelegenheid en inkomsten voor het land”, aldus de minister.

Bron

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil