Bibo-Nunes-FB

Volksvertegenwoordiger Bibo Nunes (62 – PSL) komt uit Cruz Alta, Rio Grande do Sul. Hij is een journalist en TV-presentator. Bibo is een fervente nationalist, een patriot die in negen maanden tijd reeds 200 keer de spreekstoel beklom van de Kamer. Hij hoort dan ook bij het kleine clubje parlementairen die deze ruimte het vaakst gebruikt.

Tope-NacionalEergisteren stond hij opnieuw voor de microfoon, deze keer gehuld in een pak met de nationale kleuren groen, geel en blauw, een reproductie van de Braziliaanse vlag, inclusief de slogan Ordem e Progresso. Op die manier wilde hij de aandacht trekken voor een voorstel van wetswijziging. Het gaat om de wet 5.700/71 die het gebruik van de nationale symbolen regelt: de nationale vlag, het wapen, het zegel, de kokarde (afbeelding) en het volkslied. Nunes wil dat het gebruik van de nationale vlag in kledij en accessoires wordt opgenomen. Volgens de volksvertegenwoordiger is zijn project een manier om de liefde voor het vaderland uit te drukken.

Gevraagd naar zijn mening over de vele kritiek die zijn partij (PSL, de partij van president Bolsonaro) te slikken krijgt via de traditionele persorganen zoals TV O Globo en Folha de São Paulo, zegt hij dat dit het gevolg is van het intrekken van overheidsgeld voor de media.

Bron

Foto: Facebook