LulaGleisiHoffmann

De arbeiderspartij PT gaf vandaag een nota uit waarin gesteld wordt dat ex-minister Antonio Palocci alle geloofwaardigheid verloor sinds hij onderhandelde over een gerechtelijk akkoord, in ruil voor een “pak leugens”, dit om te ontsnappen uit de gevangenis, en dat “de nieuwste razernij van het illegale uitlekken van verzegelde gerechtelijke documenten de wanhoop aantoont van Sérgio Moro en zijn medeplichtigen m.b.t. de misdaden die zij pleegden om ex-president Lula te kunnen laten opsluiten”.

‘Desembargador’ João Pedro Gebran Neto, werkzaam bij het Tribunal Regional Federal da 4a Região (TRF-4), maakte vandaag ook een einde aan het besluit waardoor volksvertegenwoordigster en partijvoorzitster Gleisi Hoffmann (PT) niet kon optreden als advocate van ex-president Lula. Met de omkering van die beslissing kan Gleisi weer dagelijks op bezoek bij Lula.

De ex-president mag twee keer per dag het bezoek ontvangen van een van zijn advocaten, telkens voor 1 uur. Sinds een jaar geleden kon Gleisi enkel eenmaal per week Lula bezoeken, vanaf nu dus iedere dag indien gewenst. De beslissing van rechter Gebran viel in goede aarde bij Lula die Gleisi als zijn trouwste bondgenote beschouwt binnen de partij.

De website O Antagonista wist ook te melden dat Lula besliste dat Gleisi aan het hoofd zal blijven van de PT. Het partijcongres is gepland in november.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert