Vazos

De Braziliaanse president deed vandaag een nieuwe controversiële uitspraak met betrekking tot economische groei en milieuvervuiling, of hoe beide begrippen in evenwicht te brengen. Volgens Bolsonaro volstaat het om de fysiologische behoeftes van de mensen te verminderen.

“Het volstaat om wat minder te eten. Je wil het hebben over milieuvervuiling? Ga je dan eenmaal om de twee dagen ontlasten, een dag wel, de andere niet, dat zal het leven van ons allemaal verbeteren”, aldus sprak hij tegen de pers toen hij het presidentiële paleis verliet, in het gezelschap van minister van justitie, Sérgio Moro.

Hij maakte het verhaal af door een vergelijking te trekken tussen het aantal kinderen van een familie, en hun cultuur: “Onze wereld, ik zei het al eerder dat die aangroeit met 70 miljoen mensen per jaar, heeft een familiale planning nodig. Het gaat hier niet om een controle, straks of morgen lees je weer in de Folha (de São Paulo) dat ik zei dat er een geboortebeperking moet komen”.

Volgens de president vormt het aantal kinderen een criterium in dit opzicht. Hij gaf wel toe een uitzondering te vormen op zijn eigen stelling: “Je zal zien dat mensen met meer cultuur, minder kinderen hebben. Ik ben een uitzondering op die regel, heb vijf kinderen. Maar dat is de regel”, zo bevestigde hij.

Bron