Bolso-Cabeleiro

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian, ironiseerde vandaag wat hij omschreef als het “dringende haarprobleem” waardoor president Jair Bolsonaro een ontmoeting op het laatste moment afzegde.

Bolsonaro, allesbehalve tevreden over de beslissing van de chef van de Franse diplomatie om samen te zitten met enkele niet-gouvernementele organisaties, net die NGO’s die erg kritisch zijn over het milieubeleid van zijn regering, cancelde de ontmoeting vlak voordat ze zou plaatsvinden en publiceerde een live via Facebook, gezeten in een kappersstoel, op het tijdstip dat hij normaal gesproken de Franse minister zou ontmoeten: “Wat komt hij hier zoeken bij die NGO’s? Wanneer er over een NGO gesproken wordt, dan gaat het alarm al af bij mij. Ik heb de afspraak gecanceld. Met u spreken is misschien belangrijker dan met hem”, zo sprak de president tegen een journalist, eraan toevoegend: “Politiek is altijd hetzelfde, het volstaat om naar de wolken te kijken en om te zien dat die ook voortdurend van positie wijzigen”.

Le-DrianLe Drian (foto) verklaarde: “Iedereen kent de beperkingen, eigen aan de agenda van staatsleiders. Blijkbaar dook er plots een dringend haarprobleem op, een bezorgdheid die mij vreemd is”, verwijzend naar zijn eigen kaalheid. De minister zei dat in een interview door het blad Journal du Dimanche. Toch oordeelde hij positief over zijn bezoek aan Brazilië: “Ik ontmoette mijn Braziliaanse collega, burgers uit de Braziliaanse samenleving, in het bijzonder NGO’s, maar ook uit de economische sector. Ik zat ook samen met gouverneurs uit diverse deelstaten. Frankrijk heeft belangstelling om met Brazilië te praten, met alle Brazilianen”.

Als officiële reden voor het afzeggen van de ontmoeting tussen de president en de Franse minister, werd het argument “kwesties van agenda” gebruikt.

Bron

Foto: Facebook / Wikimedia Commons