Lul-Lula-Marques-FP

Een brief van ex-president Lula aan ex-minister van buitenlandse zaken Celso Amorim, werd vandaag openbaar gemaakt. Lula schrijft in die brief dat “vele machtige mensen zijn vrijlating via een habeas corpus (die vandaag had moeten beoordeeld worden door het STF) willen tegenhouden”.

“Mijn advocaten dienden een beroep in bij het hoogste gerechtshof opdat ik eindelijk een rechtvaardig proces en beoordeling zou krijgen, iets wat ik nooit kreeg uit de handen van Sérgio Moro. Vele machtige lui, in Brazilië en in het buitenland, willen dit voorkomen, of blijven uitstellen, wat uiteindelijk op hetzelfde neerkomt voor wie onschuldig opgesloten werd”.

De brief raakt bekend op dezelfde dag dat het verzoek van Lula’s advocaten zou geanalyseerd worden door het tweede panel van het STF. Die beoordeling werd opnieuw uitgesteld, nu tot augustus van dit jaar.

Lula: “We hebben al herhaaldelijk aangetoond dat deze rechter verdacht is en partijdig. Alles wat ik wens, is het recht op een juist oordeel, door een onpartijdige rechter, om aan te tonen met de feiten, dat ik onschuldig ben van alles waarvan men mij beschuldigt. Ik wil beoordeeld worden via een legale procedure, gebaseerd op bewijzen, en niet op overtuigingen. Ik wil beoordeeld worden door de wetten van dit land, niet door de krantenkoppen. De vraag die ik mezelf alle dagen stel is deze: waarom heeft men zoveel angst voor de waarheid? Het antwoord belangt niet alleen mij aan, maar iedereen die belang hecht aan rechtvaardigheid”.

Bron

Foto: Lula Marques - Fotos Públicas