Bolso-Queen

President Bolsonaro uitte gisteren een kritiek op het parlement die de internetgebruikers intrigeerde. Bij zijn commentaar op het project van de Kamer waarbij de leiding van de regelgevende agentschappen van het land voortaan door de volksvertegenwoordigers zou bepaald worden, zei hij dat de parlementairen van hem een “koningin van Engeland” willen maken, aan het hoofd van een regering maar zonder daadwerkelijk te regeren.

“Verdorie, is dat de juiste weg, mij omvormen tot een soort koningin van Engeland? Als dit een wet wordt, dan komen deze agentschappen in handen van het parlement. Je kan je wel voorstellen welke criteria hierbij gehanteerd worden. Verdere commentaar is overbodig”.

Op de sociale media werd de veeg uit de pan naar het parlement letterlijk genomen en nogal wat internetgebruikers plaatsten allerlei memes en Photoshop montages op het internet waarbij de president als de koningin van Engeland werd afgebeeld (foto boven).

Bolso-garaffa

Federale volksvertegenwoordiger Ivan Valente (PSOL) greep de verklaring aan om de president te kakken te zetten, plaatste een foto op zijn Twitter account waarop te zien is hoe Bolsonaro een fles balanceert, met de commentaar “Bolsonaro zegt dat het congres van hem een koningin van Engeland wil maken. Moet dat niet de clown van het hof zijn?”

Het project waar Bolsonaro over klaagt, bepaalt de nieuwe regels voor de regelgevende agentschappen. Ondanks zijn kritiek werd de tekst vorig jaar verdedigd door de secretaris van het ministerie voor economie, Marcelo Guaranys, de nummer 2 op dat ministerie na minister Paulo Guedes. Hij was zelf ooit president van Anac (Agência Nacional de Aviação Civil – agentschap dat de regels van de burgerluchtvaart bepaalt). Volgens Guaranys zal het voorstel uiteindelijk de autonomie van de agentschappen bevorderen, en zorgen voor een verhoging van de transparantie van hun werking.

Bron

Foto's: Twitter