Estradas-Goias

Ronaldo Caiado, gouverneur van de staat Goiás, liet een groot bord plaatsen met een opvallende tekst, op een weg in de stad Pirenópolis, in het binnenland. De tekst, ondertekend door GOINFRA (Agência Goiana de Infraestrutura e Transportes), vraagt verontschuldigingen aan de bestuurders van voertuigen, voor de vele gaten in de straten van de deelstaat.

“De regering van Goiás excuseert zich bij de bestuurders en hun passagiers. Wij kregen de deelstaat gebroken in handen, en met wegen vol gaten. Wij zullen Goiás heropbouwen”, zo staat er te lezen.

GatenlaanEen van de vele “Gatenlanen” in Goiás (toestanden die helaas ook in andere deelstaten kunnen vastgesteld worden).

De gouverneur had het in een recent interview (Roda de Entrevista – TV Brasil Local) over de staat van die wegen: “Een goed gebouwde weg heeft een nuttige levensduur van minstens vijf jaren. De straten en wegen van Goiás vertonen al gaten na een jaar. De kwaliteit van onze wegen is belabberd slecht omdat de bouw ervan een manier was van de vorige regering om geld binnen te halen”.

Hij voegde eraan toe dat hij reeds de hulp had ingeroepen van de federale regering, en dat er reeds aanbestedingen uitgeschreven werden: “En wat kan ik dan doen? Een bord plaatsen op alle wegen waarop de regering zijn verontschuldigingen aanbiedt voor de straten vol gaten, en voor de totaal vernielde economie”.

Ronaldo-Caiado

Ronaldo Ramos Caiado (69 – DEM) is een orthopedist en lid van een familie met sterke rurale banden in zijn staat. Eerder was hij volksvertegenwoordiger alsook senator. In 1989 was hij kandidaat voor het presidentschap maar haalde slechts 0,68% van de stemmen. Caiado werd voorafgegaan als gouverneur van Goiás door Marconi Perillo (PSDB – 2011-2018) en door diens vice, José Eliton Júnior (PSDB – de laatste 9 maanden van 2018).

Bron

Foto's: Facebook