Fiscalizacao-Eletronica.jpg

President Jair Bolsonaro, op reis naar Israël, gebruikte vandaag zijn Twitter account om te laten weten dat hij de installatie van 8.000 snelheidsradars op de federale wegen van Brazilië blokkeerde. De toestellen mogen volgens hem niet gebruikt worden voor de verrijking van enkelen.

Bolsonaro legde uit dat het ministerie van infrastructuur beschikte over 8.000 aanvragen tot plaatsing van dergelijke toestellen: “Wij weten dat de grote meerderheid van deze apparaten enkel dient als een financiële return voor de deelstaten”. Hij schreef ook dat de vernieuwingen van de concessies van federale wegen onderworpen zullen worden aan een analyse, om te zien of de snelheidscontroles echt nodig zijn “opdat er geen enkele twijfel zou rijzen over de verrijking van enkelen, ten koste van de vrede van de autobestuurder”.

Een analyse van de jaarlijkse ongevallencijfers, vooral diegene met dodelijke afloop, zou weleens kunnen uitwijzen dat 8.000 nieuwe toestellen onvoldoende zijn, en dat bepaalde Braziliaanse autobestuurders allesbehalve vredevol achter het stuur kruipen.

Bron

Foto: Reproductie TV O Globo