Installatie 8.000 radars geblokkeerd

Fiscalizacao-Eletronica.jpg

President Jair Bolsonaro, op reis naar Israël, gebruikte vandaag zijn Twitter account om te laten weten dat hij de installatie van 8.000 snelheidsradars op de federale wegen van Brazilië blokkeerde. De toestellen mogen volgens hem niet gebruikt worden voor de verrijking van enkelen.

Bolsonaro legde uit dat het ministerie van infrastructuur beschikte over 8.000 aanvragen tot plaatsing van dergelijke toestellen: “Wij weten dat de grote meerderheid van deze apparaten enkel dient als een financiële return voor de deelstaten”. Hij schreef ook dat de vernieuwingen van de concessies van federale wegen onderworpen zullen worden aan een analyse, om te zien of de snelheidscontroles echt nodig zijn “opdat er geen enkele twijfel zou rijzen over de verrijking van enkelen, ten koste van de vrede van de autobestuurder”.

Een analyse van de jaarlijkse ongevallencijfers, vooral diegene met dodelijke afloop, zou weleens kunnen uitwijzen dat 8.000 nieuwe toestellen onvoldoende zijn, en dat bepaalde Braziliaanse autobestuurders allesbehalve vredevol achter het stuur kruipen.

Bron

Foto: Reproductie TV O Globo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s