CNN-Brazil

De inplanting van CNN in Brazilië veroorzaakt flink wat opschudding bij de Braziliaanse nieuwsredacties, niet in het minst bij Record TV en O Globo. CNN, een van de sterkste nieuwsagentschappen van onze planeet, laat niets los over het aantal Braziliaanse professionals die zij zullen aanwerven.

Achter de schermen wordt gesproken van een mogelijke aanwerving van 500 journalisten, naast cameramannen, verlichtingstechnici, make-up professionals, kostuum ontwerpers e.a.

Het totaal van de aanwervingen zou tot 1.000 mensen kunnen oplopen.

De CNN directie zwijgt in alle talen over dat aantal en geeft geen commentaar. Het is wel bekend dat CNN Brazilië duizenden sollicitaties ontving, maar tot op vandaag werd geen enkele aanwerving bevestigd.

William-Waack

William Waack (foto) is een van de namen waarvan geweten is dat hij met hen onderhandelt. Waack werkte tientallen jaren voor O Globo en presenteerde zelfs het Jornal Nacional gedurende jaren. Hij werd aan de kant geschoven na een zogenaamde racistische commentaar tijdens de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Een en ander gebeurde niet live “On Air” maar werd pas later bekendgemaakt via de sociale media.

Alexandre-Garcia

Alexandre Garcia (foto), een sympathisant van Jair Bolsonaro, is ook een naam die overwogen wordt door CNN. Hij werkte als woordvoerder voor de regering van João Figueiredo (1979-1985) en was een belangrijke figuur binnen O Globo voor tientallen jaren. Hij vertrok aan het begin van dit jaar.

CNN Brasil maakte nog geen datum bekend voor het officiële begin van hun activiteiten in Brazilië, maar mikt op het einde van het tweede semester om te beginnen.

Bron

Foto's: Wikimedia Commons