Dam-Alves

Damara Alves, minister voor vrouwen, familie en mensenrechten, legde gisteren andermaal een polemische verklaring af, dit tijdens een interview door radio Jovem Pam in João Pessoa – Paraíba: “Als ik een goede raad mag geven aan vaders van meisjes, dan zou ik hen aanraden om het land te ontvluchten, samen met de ganse familie”.

“We verkeren in een situatie die veranderen moet. We ontvingen een rapport waarin gesteld wordt dat Brazilië de ergste plaats is in Zuid-Amerika om meisjes op te voeden. Kijk: als ik een raad mag geven aan de ouders van een meisje? Ontvlucht Brazilië! Jullie bevinden zich in het slechts mogelijke land van Zuid-Amerika om meisjes groot te brengen”, zo verklaarde ze.

Volgens de minister is een van de elementen die tot deze schandelijke uitslag leidt, het seksuele misbruik van meisjes: “Het aantal is absurd! Er bestaan onderzoeken die uitwijzen dat één op elke drie Braziliaanse meisjes misbruikt zal worden vooraleer ze 18 wordt. Dat is erg veel!”

Damares vindt dat er een culturele wijziging moet komen in Brazilië, te beginnen op vroege leeftijd. Zij verdedigt een zogenaamde “culturele revolutie”: “Wij moeten de bescherming van meisjes en vrouwen realiseren via een culturele revolutie. We moeten werken aan een wijziging van het gedrag in Brazilië”.

De minister verklaart geschokt te zijn door de gegevens, vooral omdat zij vindt dat Brazilië, een land dat voornamelijk als een christelijke natie beschouwd wordt, niet zulke hoge niveaus zou mogen scoren in de statistieken m.b.t. geweld tegen vrouwen: “Brazilië staat op de vijfde plaats in de wereld, in de ranking van dodelijk geweld tegen vrouwen. Deze vijfde plaats is absurd. Om de elf minuten wordt er een vrouw verkracht in dit land – sommige studies spreken over acht minuten -, en om de zeven minuten lijdt een vrouw onder geweld”.

Bron

Foto: Wilson Dias - Agência Brasil