RJT0

Door een hevige storm, gepaard gaande met windsnelheden boven 110km/uur en een grote hoeveelheid regen, kwamen gisterenavond 6 mensen om het leven in Rio de Janeiro. Het noodweer zorgde voor stroomuitvallen, omgewortelde bomen, overstromingen in de straten en de afsluiting van de Avenida Niemeyer waar een stuk van het fietspad boven de oceaan in elkaar stortte.

RJT1

De doden vielen in de sloppenwijken Rocinha en Vidigal, alsmede in Barra de Guaratiba (ten zuiden van de stad) en op de Avenida Niemeyer waar een bus gedeeltelijk bedolven werd onder aarde en een vallende boom. De bus werd hierdoor tegen een muur gegooid, kwam terecht op een deel van het fietspad en viel gelukkig niet in de diepte. Twee mensen werden levensloos aangetroffen door de brandweer. De bestuurder kon gered worden maar raakte ernstig gewond.

RJT2

Burgemeester Marcelo Crivella was ter plaatse en kondigde drie dagen rouw af.

RJT4

Volgens het gemeentebestuur raakten 170 bomen ontworteld door de stormwind, en gingen 6 elektriciteitspalen tegen de vlakte. De storm was het hevigst in de westelijke zone van de stad: Barra da Tijuca, Guaratiba en São Conrado.

RJT5

Foto's: Tânia Rêgo - Fernando Frazão - Agência Brasil