Disneyland

De regering van het federale district (GDF – Governo do Distríto Federal) reserveerde alvast een gebied van 800 hectare in Sobradinho (administratieve regio in het federale district) voor de bouw van het pretpark Disneyland.

De imponerende thematische pretparken van Disney zijn mogelijk op weg naar de Braziliaanse hoofdstad Brasília. De GDF bevestigde gisteren maandag dat er in die zin onderhandeld werd met enkele grote ondernemingen. Het gaat om een studie in een vroeg stadium, maar er werd alvast een gebied van 800 hectare gereserveerd voor de bouw van het park in de wijk Sobradinho, waar zich voorheen antieke bioscopen bevonden.

De wens om een Disney park naar het federale district te halen, is niet nieuw. Investeerders hebben het er al jaren over maar de meningen van de lokale bevolking zijn verdeeld. Het project bleef tot nog toe beperkt tot plannen op papier. Om de komst van het park te stimuleren is het waarschijnlijk dat de regering investeringen in de infrastructuur gaat aanbieden, alsmede verbeteringen in het publieke transport in de richting van het project.

De verwachting bestaat erin dat, indien het project zich concretiseert, Brasília een groot aantal toeristen gaat ontvangen, vooral door de goede, reeds bestaande infrastructuur van de luchthaven. Een en ander brengt meer werkgelegenheid met zich mee, en een opflakkering van de lokale economie. Naast het pretpark komen er immers ook restaurants en hotels in de nabijheid.

Er was gisteren een vergadering met het secretariaat voor toerisme, en dat van speciale projecten. Details werden (nog) niet vrijgegeven.

Naast de parken in de Verenigde Staten, beschikt Disney ook over eenheden in andere landen & steden zoals Hong Kong, Shanghai, Tokio en Parijs. De investeringen in al die landen en steden kunnen als geslaagd beschouwd worden.

Anderzijds kunnen sommige Brazilianen besluiten dat een afdeling van Disneyland in Brazilië overbodig is. Wie het circus in de Senaat van vorige vrijdag en zaterdag volgde, zou kunnen stellen: de pret die ons aangeboden wordt op de openbare zenders is niet alleen even leuk, maar bovendien gratis.

Bron

Foto: Walt Disney World