Ciro-Katia

Kátia Abreu (PDT), senator en running mate van de verslagen presidentskandidaat Ciro Gomes, verdedigde gisteren het idee dat PT-kandidaat Fernando Haddad zich terug zou trekken uit de race om plaats te ruimen voor Ciro Gomes, “in naam van de democratie”.

“Ik zou het helemaal niet vreemd vinden en zelfs bijzonder waardig indien hij (Haddad) zich zou terugtrekken, dit na de vaststelling dat hij het niet zou kunnen verhinderen dat het land dreigt in handen te komen van een religieus fascistisch regime. De wet is duidelijk. Indien hij zich terugtrekt, dan is Ciro Gomes de kandidaat, de enige die in staat is om Bolsonaro te overwinnen”, aldus Kátia, boven naast Ciro Gomes op de enigszins overdadig “gephotoshopte” foto.

Haar voorstel is gebaseerd op artikel 77 van de Braziliaanse grondwet waarin o.m. staat: “Indien, vóór de tweede kiesronde een van de kandidaten zou overlijden, zich zou terugtrekken of er een wettelijk argument zou opduiken waardoor de kandidatuur ongeldig zou worden, dan wordt de derde kandidaat in de ranking van de eerste kiesronde, de opvolger”.

Kátia zei ook dat zij geen campagne zal voeren voor Haddad, ondanks dat haar partij besloot om de PT “kritische steun” te verlenen: “De PDT steunt de PT op een kritische manier om niet te handelen als Pontius Pilatus en de handen te wassen in de onschuld tegenover de dreiging van het fascisme, in de persoon van de tegenstrever. De PT die voordien een reden van bestaan had, bestaat niet meer. Het loont niet meer de moeite om hen te verdedigen”. Ze voegde eraan toe dat zij op 28 oktober een blanco of nulstem zal uitbrengen.

Foto: Facebook