Armas-Favela

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dat is zeker het geval voor presidentskandidaat Ciro Gomes die geregeld uitpakt met uitspraken die de krantenkoppen halen, niet omdat het over innoverende ideeën gaat maar misschien eerder om het gebrek daaraan te camoufleren.

Gomes stond gisteren een interview toe aan Radio Favela in Belo Horizonte (Minas Gerais) waar het o.m. ging over de strijd tegen de georganiseerde misdaad, groepen als de PCC (Primeiro Comando da Capital), het Comando Vermelho en de GDE (Guardiões do Estado – een misdaadfractie uit zijn eigen staat, Ceará), vaak wapens in de handen duwend van pubers:

“Mijn excuses aan de dames onder de luisteraars, maar dit is de enige manier waardoor ik het kan uitleggen. Die jongen zal het nauwelijks zes maanden overleven, een indrukwekkende zaak. De PCC, die wat slimmer is dan de rest, zet deze jongeren in bij de GDE en duwt een mitrailleur in hun handen, een zwaar wapen zoals een AR-15. Die jongeren, de meesten met een klein pietje, zien dat wapen als de grote leuter die zij niet hebben”.

Iemand zal eens moeten uitleggen aan de heer Gomes dat het om presidentsverkiezingen gaat waarbij de kiezer op zoek is naar een waardige en bekwame kandidaat die de leiding kan nemen over een bevolking van 208 miljoen mensen.

Foto: Facebook