Wave-1

Ex-gouverneur Sérgio Cabral (55) en ex-first lady Adriana Ancelmo (47) kregen een nieuwe opdoffer te verwerken. Een jaar nadat de gerechtelijke instanties het bevel uitvaardigden om alle bezittingen van Adriana te blokkeren, werd ontdekt dat zij nog twee leuke optrekjes op haar naam heeft staan, in de peperdure wijk Ipanema. De appartementen worden geschat op R$ 6,3 miljoen en werden ontdekt omdat er een schuld aan gemeenschappelijke kosten openstond van R$ 100.000.

Beide flatjes, met uitzicht op zee, maken deel uit van het project Wave Ipanema (foto boven), gebouwd door het bedrijf Cyrela en afgeleverd in 2014. De achterstallige betalingen van de gemeenschappelijke kosten zorgden ervoor dat het gerecht ook dit stukje patrimonium van het koppel ontdekte.

AdrianaDe ex-first lady kocht de appartementen in 2012 en in 2014, nog voor dat de werken volledig klaar waren. Het bouwbedrijf deed alles correct, zorgde voor de ‘escrituras’ (eigendomsakte) maar zoals wel vaker gebeurt in Brazilië, liet de koper na om deze te registreren. Hierdoor werden ze niet geblokkeerd, zoals met de rest van haar bezittingen gebeurde, vorig jaar. Dat gebeurt nu wel en beide flats zullen in de nabije toekomst geveild worden. Brute pech. Adriana (foto) kende een explosieve groei van haar welstand nadat ze kennismaakte met Cabral en met hem een relatie begon. Beiden waren eerder gehuwd, scheidden van hun respectievelijke partners en huwden met elkaar. Het huwelijksfeest (in 2004) vond plaats in het mondaine hotel Copacabana Palace in aanwezigheid van maar liefst 900 genodigden.

In januari van vorig jaar werd zij in hechtenis genomen, nadat haar man reeds achter de tralies belandde aan het einde van 2016. De rechter (Marcelo Bretas) veroordeelde de vrouw in vier verschillende strafzaken, tot 41 jaren en 5 maanden opsluiting. Later verkreeg zij huisarrest door een beslissing van het STF omdat zij de moeder is van minderjarige kinderen.

De ex-gouverneur gaf haar destijds de bijnaam “Riqueza” (rijkdom); zij sprak over hem als “Meu anjo” (mijn engel). Veel zal daar niet meer van overblijven, zeker niet van die “Riqueza”.

Foto's: Facebook - Fernando Frazão - Agência Brasil