Vasten voor Lula

TSE

De arbeiderspartij PT is van plan om zaterdag 4 augustus uit te roepen als een nationale vastendag. Op die dag vindt de nationale conventie plaats van de partij waar de kandidatuur van Lula officieel bekendgemaakt wordt. De vastendag is bedoeld om solidair te zijn met de militanten die een hongerstaking gaan beginnen om de vrijheid van Lula te bekomen.

De partij wil ook een oproep lanceren opdat leden en militanten van de PT eetwaren zouden uitdelen aan families in de randsteden, zeggende “dat Lula hiertoe de opdracht gaf”. De kieswetten staan niet toe dat er “stemmen gekocht worden” op deze manier, maar daar schijnt de PT zich niets van aan te trekken.

Er zullen eveneens een miljoen pamfletten uitgedeeld worden in het ganse land, dit om zo veel mogelijk militanten te kunnen verzamelen om aanwezig te zijn bij de registratie van Lula’s kandidatuur bij het TSE (foto boven), in de hoofdstad Brasília, op woensdag 15 augustus. De PT denkt minstens 30- tot 40.000 mensen te kunnen verzamelen.

Foto: Wikimedia Commons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s