Hongerstaken voor Lula

LulaLiv

De krant Folha de São Paulo weet te melden dat manifestanten uit sociale bewegingen een hongerstaking op touw zetten om Lula te bevrijden uit de cel. Het zou gaan om 11 militanten van Via Campesina, een internationale organisatie van landbouwarbeiders, in Brazilië verbonden aan de MST (landloze beweging).

De actie is een protest tegen de weigering van minister/rechter Cármen Lúcia om de kwestie over het al dan niet toepassen van de straf na een veroordeling in de rechtbank van 2de aanleg, terug voor te leggen aan het voltallige hooggerechtshof. De manifestanten gaan kamperen in de hoofdstad Brasília en zullen hun hongerstaking enkel opgeven wanneer het ingediende beroep van de ex-president beoordeeld wordt door het STF.

De actie heeft de goedkeuring van de nationale directie van de arbeiderspartij PT. De partij wil ook een petitie indienen bij het kiestribunaal TSE, dit op 15 juni wanneer zij de kandidatuur van Lula wensen te laten registreren door dat tribunaal. De partij laat ook weten dat er op geen enkel moment aan gedacht werd dat Lula zelf zou deelnemen aan de actie, vanuit zijn cel.

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s