Neymar-Caido

De Sir. Walter Pub, een leuke kroeg in Vila da Penha, Rio de Janeiro, weet zichzelf aan te prijzen. De drankgelegenheid liet zich inspireren door de bekende Netflix serie Breaking Bad en de naam van de hoofdacteur in de serie, Walter White. Naast het nuttigen van allerlei drankjes en hapjes, kunnen de bezoekers er schaakspelen, hun zangtalenten vertonen via karaoke, hun smartphones aansluiten op de wifi van de kroeg, genieten van live muziek en als dat niet meteen kan, dan kan men zelf muziek uitkiezen via een speciale app. Uiteraard is dit niet uniek. Maar de kroeguitbater vindt er altijd wel wat op om het aantal klanten op het gewenste peil te houden.

Deze week kondigt hij de volgende wedstrijd aan van de Braziliaanse selectie, nu woensdag 27 juni. Brazilië meent het dan op tegen Servië, vanaf 15u lokale tijd. De uitbater opent een uur eerder en belooft een gratis drink, telkens als Neymar tegen de vlakte gaat. Letterlijk klinkt het: “Cada tombo de Neymar servirá uma rodada de shot por conta da casa”.

Neymar-Caido-Sir-WalterFacebook Sir. Walter Pub

Brazilianen die lopen te zeuren over de valpartijen van de voetbalcrack, kunnen hierdoor de situatie enigszins anders gaan beoordelen.

Wie niet sterk is, moet slim zijn.

Illustratie: YouTube