Mysterieuze krater

Krater-1

Een grote krater van 69m op 29m en een diepte van bijna 50m werd ontdekt nabij het dorpje Vera Cruz, op het eiland Itaparica, Bahia. Het enorme gat ligt temidden van een moeilijk toegankelijke en bosrijke omgeving. De bewoners van het dorpje op nauwelijks 1km afstand zijn erg verschrikt. Een multinational, actief in de regio voor de ontginning van salmoura (pekel), onderzoekt of de erosie iets te maken heeft met hun werkzaamheden. De pekel wordt ontrokken d.m.v. 6 verschillende putten op een diepte van 1.200m.

Vera-Cruz

De krater werd door het bedrijf ontdekt bij een routine onderzoek, 14 dagen geleden. Het gebied werd afgesloten en van bewaking voorzien, dit om te voorkomen dat nieuwsgierigen zich gevaarlijk dicht bij de reusachtige put zouden begeven. Volgens het bedrijf gaat het om een “fenomeen” maar geeft geen verdere uitleg. Ze riepen wel een Whatsapp groep in het leven om de nabije bewoners op de hoogte te houden, op hun verzoek.

Foto's: Bahia TV - Google Maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s