Gleisi Hoffmann & Paulo Bernardo voor het STF

Gleisi-Paulo

Het Lava Jato proces dat zal oordelen over het koppel Gleisi Hoffmann en Paulo Bernardo bij het STF, werd vrijgegeven door minister/rechter Celso de Mello, de reviseur van de aanklacht. Senator en partijvoorzitster van de PT Gleisi Hoffmann en ex-minister Paulo Bernardo worden ervan beschuldigd om 1 miljoen reais te hebben aanvaard voor hun kiescampagne in 2010, geld dat afkomstig is van Petrobras. Gezien het ambt van senator kan het koppel genieten van het ‘foro priveligiado’, een beoordeling door het Supremo Tribunal Federal.

Het proces zal uitgevoerd worden door het tweede panel van het STF, bestaande uit ministers Ricardo Lewandowski (voorzitter), Gilmar Mendes, Celso de Mello (revisor), Cármen Lúcia, Dias Toffoli en Edson Fachin (relator). De datum van het oordeel zal bepaald worden door voorzitter Ricardo Lewandowski.

Het was openbare aanklaagster Raquel Dodge die de finale beschuldiging indiende, in november van vorig jaar. In haar manifestatie vraagt zij dat Gleisi en echtgenoot ook zouden veroordeeld worden om R$ 4 miljoen terug te betalen aan de staat, als schadevergoeding, vier keer meer dan het bedrag dat weggesluisd werd bij Petrobras.

De advokaten van Gleisi en echtgenoot weerleggen de beschuldiging door te stellen dat die gebaseerd is op getuigenissen die onder druk werden afgelegd (door wisselagent Alberto Yousseff), in functie van het afgesloten gerechterlijk akkoord in ruil voor strafvermindering.

Foto: Agência Brasil

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s