Oil business (as usual)

Petrobras

Het ANP (Agência Nacional do Petróleo, Gás natural e Biocombustíveis) verkocht vandaag 3 van de 4 blokken in het pré-sal gebied Bacia de Campos, voor de kust van Rio de Janeiro. Dit leverde een totaalbedrag op van R$ 3,15 miljard voor de staatskoffers. Bij de verkoop is een minimum investering van R$ 738 miljoen verbonden.

Het 4de blok, Itaimbezinho genaamd, vond geen koper. Het eerste en meest gegeerde blok Uraipuru werd gekocht door een consortium samengesteld uit het Portugese Petrogal, Statoil uit Noorwegen en ExxonMobil die samen 75,49% van de winsten op de olie-ontginning afstaan aan de União (Braziliaanse vadertje-staat). Dat is veel meer dan de geëste minimumpercentage van 22,18%.

Petrobras, het Braziliaanse oliebedrijf, oefent het recht van voorkeur uit en zal deelnemen aan het consortium. Hun deel van de investering bedraagt 246 miljoen reais.

Het blok Três Marias ging naar een consortium bestaande uit Total E&P, BP Energy en Petrobras. Het blok Dois Irmães tenslotte, gaat naar Chevron en Shell.

De opbrengst van deze veiling moet betaald worden tegen het einde van september. De regering verwacht dat de totale opbrengst van concessies & vergunningen in totaal 22,7 miljard zal opleveren in 2018.

Foto: Stéferson Faria - Agência Petrobras

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s