Bolsa Caminhoneiro, iemand?

Reais

De voorlopige maatregel 839 (Medida Provisória), vandaag gepubliceerd in het Braziliaanse staatsblad DOU, legt uit hoe de extra uitgaves van de regering om de toegevingen van de eisen van de vrachtwagenbestuurders te dekken, zullen gerecupereerd worden. Naast het reeds bekende bedrag van 9,58 miljard reais om de subsidies aan de diesel te dekken, de zogenaamde “Bolsa Caminhoneiro”, is er ook nog eens het krediet van 80 miljoen dat de operatie GLO (Operações de Garantia da Lei e da Ordem, door het inzetten van de strijdkrachten) kostte.

Bijna een miljard zal gehaald worden uit een reserve van het ministerie van financiën. Verder valt de hakbijl in de subsidies van het programma van landbouwhervormingen (meer dan 30 miljoen), en het ministerie van wetenschappen, technologie en innovatie (bijna 22 miljoen).

De rest van het geld zal gehaald worden bij een programma dat hulp biedt aan kleine landbouwers, idem dito bij 2 aanverwante programma’s. De president levert ook in op diverse vlakken, o.m. communicatie en transmissie van boodschappen van de regering. In de politiek van gelijkheid en verdediging tegen geweld op vrouwen wordt ook gesnoeid.

Grotere bedragen zullen gehaald worden door de hakbijl in te zetten op fiscale voordelen in de export sector, de chemische industrie en de frisdranken industrie. 28 verschillende sectoren in de Braziliaanse economie zullen meer loonlasten te verwerken krijgen.

In de persconferentie, gegeven door woordvoerders van het ministerie van financiën, werd niet gerept over het enorme verlies voor de Braziliaanse economie, zoals uitgelegd in ons vorig bericht.

Wie uiteindelijk opdraait voor het gigantische prijskaartje op een of andere manier (zoals altijd), is de Braziliaanse bevolking, inclusief de vele duizenden vrachtwagenbestuurders die 10 dagen lang ergens bleven stilstaan. Aan hen om te beoordelen of het allemaal de moeite loonde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s