Bolsonaro leidt nieuwe peiling

Jair-Bolsonaro

Federale volksvertegenwoordiger Jair Bolsonaro (PSL) is de overwinnaar van de nieuwste peiling van de nationale confederatie van transport (CNT), tenminste in de scenario’s waarin ex-president Lula niet opgenomen werd. Anderzijds daalt het percentage van de extreemrechtse kandidaat van 20% in maart, tot 18,3% nu. Marina Silva (Rede) haalt 12,2% en Ciro Gomes (PDT) ziet zijn aandeel omhoog gaan van 8,1% naar 9%.

Voormalig gouverneur van São Paulo Geraldo Alckmin (PSDB) daalde van 8,6% naar 5,3% tussen maart en mei. Senator Alvaro Dias (Podemos-PR) ging in die periode van 4% naar 3%. Voormalige burgemeester van São Paulo Fernando Haddad (PT) bleef hangen op 2,3%. Voormalige president en nu senator Fernando Collor (PTC-AL) gaat van 2,1% naar 1,4%.

Manuela D’Avila (PCdoB), Guilherme Boulos (Psol), João Amoêdo (Novo), Henrique Meirelles (MDB), Flávio Rocha (PRB), Rodrigo Maia (DEM) en Paulo Rabello Castro (PSC) krijgen minder dan 1%. Het aantal onbesliste stemmen steeg van 10,5% naar 16,1%. Blanco en nulstemmen lopen op tot 29,6%.

Het MDA-instituut, ingehuurd door de CNT om de peiling uit te voeren, ondervroeg 2.002 mensen in 137 deelstaten, tussen 9 en 12 mei. De foutenmarge bedraagt 2,2 procentpunten.

Tweede ronde

Mochten de verkiezingen nu plaatsvinden, dan zou Bolsonaro enkel verliezen in de tweede ronde indien Lula zou deelnemen. Tegen Marina Silva zou het een gelijkspel worden, tussen haar en Bolsonaro, beiden met 27,2%.

Foto: Fabio Rodrigo Pozzebom - Agência Brasil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s