De geur van censuur

TV-Justica

In een nieuw offensief tegen de gerechterlijke instanties, probeert de arbeiderspartij PT een project uit 2013 te reactiveren. Dat project verbiedt de zender TV Justiça om nog live sessies van het STF en andere hogere gerechterlijke instanties uit te zenden.

Het voorstel, van de hand van volksvertegenwoordiger Vicente Cândido (PT) werd opnieuw een prioriteit voor de partij nadat het STF een habeas corpus voor ex-president Lula afwees. De partij meent dat het resultaat van dergelijke stemmingen anders zou kunnen zijn indien de rechters niet onder druk staan van de aanwezige camera’s die hun tussenkomsten rechtstreeks uitzenden.

Cândido zegt in zijn motivatie dat “de uitzendingen een overdreven zucht naar sensatie van sommige ministers blootstellen”. Verder wil hij een “proces van ironisatie van ons hoogste gerechtshof voorkomen”.

Er hangt een geur van censuur in de lucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s