Triplex-Ocupado

De sociale beweging MTST (Movimento dos Trabalhadores Sem Teto – beweging van dakloze arbeiders, o.l.v. presidentskandidaat Guilherme Boulos) bezette vanmorgen het triplex appartement in het condominium Solaris, in Guarujá (aan de kust van de staat São Paulo). Het appartement vormt de focus van het onderzoek waarbij ex-president Lula veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 12 jaar en 1 maand. Het onderzoek bracht aan het licht dat het appartement volledig gerenoveerd werd voor een totaalbedrag van meer dan 2 miljoen reais, door het bedrijf OAS, dit in ruil voor contracten die het bedrijf kon afsluiten met het staatsbedrijf Petrobras.

De bezetting werd bekendgemaakt via de pagina’s van Guilherme Boulos en de sociale beweging “Frente Povo sem Medo” (front van het volk zonder angst) bij de sociale media. De manifestanten hingen de vlaggen op van de bewegingen en slogans op de voorgevel van het flatgebouw als “Volk zonder angst”, “Als het van Lula is, dan is het ook van ons” en “Indien niet, waarom werd hij dan opgesloten?”. Een van de bezetters verklaarde: ” Wij willen provoceren. Zij hebben geen bewijzen dat dit appartement van Lula is, de veroordeling is een farse”.

Foto: Facebook