Renan Calheiros: Apocalypse Now?

Renan-Lula-02

In een video die hij verspreidde via de sociale media merkt de voormalige senaatsvoorzitter Renan Calheiros op dat een opsluiting van ex-president Lula een acopalytische sfeer zal veroorzaken. Hij zei letterlijk: “Indien Lula achter de tralies gezet wordt zonder een voorafgaandelijke tussenkomst van het opperste gerechtshof STF, dan heb ik er geen enkele twijfel over dat het land meteen in een institutionele crisis wordt ondergedompeld”.

Calheiros maakt er zijn beklag over dat noch president Michel Temer, kamervoorzitter Rodrigo Maia of senaatsvoorzitter Eunício Oliveira hun stem verheffen om Lula te verdedigen: “Michel trekt achteruit; en het stilzwijgen van de leiders van kamer en senaat doet ook het parlement terugkrabbelen”.

Het vermoeden bestaat dat Renan Lula verdedigt uit eigenbelang. Er lopen immers verscheidene onderzoeken tegen hem wegens corruptie, en een herverkiezing als senator is dan ook cruciaal om te kunnen blijven genieten van de gepriviligieerde rechtspraak van het STF. Een alliantie met een vrije Lula zou hiertoe flink kunnen bijdragen, niet alleen voor een zetel in de senaat, maar ook een nieuw mandaat als senaatsvoorzitter, een van de ambities van Calheiros.

Foto: Ricardo Stuckert - Instituto Lula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s