De zoon van Brazilië

Filho-do-Brasil

De onderzoekers bij het Lava Jato schandaal hebben zich nu ook gestort op de financiering van de langspeelfilm “Lula, o Filho do Brasil” (Lula, de zoon van Brazilië). Marcelo Odebrecht, CEO van het gelijknamige aannemersbedrijf, momenteel in huisarrest, en ex-minister Antonio legden al getuigenissen af. In e-mails, gevonden door het onderzoeksteam van de federale politie, relateren kaderleden van Odebrecht over het “verzoek” tot bijdrage van R$ 1 miljoen om “de film te steunen in het ‘belang’ van onze client”. Die “client” zou de ex-president Luiz Inácio Lula da Silva zijn.

Lula-Filho-do-BrasilDe prent vertelt het levensverhaal van Lula, ging in premiére op 1 januari 2010 en kostte in totaal ongeveer 12 miljoen reais. De rol van Lula werd vertolkt door de acteur Rui Ricardo Diaz (foto boven). Actrice Glória Pires vertolkte de rol van Dona Lindu, Lula’s moeder. Uiteindelijk droeg Odebrecht R$ 750.000 bij aan het maken van de film. Lula’s verdediging gaf voorlopig geen commentaar. De maker van de film, Luiz Carlos Barreto, zegt dat er geen wederdiensten in het spel waren. Odebrecht laat weten mee te werken met de justitie.

De werkgroep van het Lava Jato onderzoek wil weten of een en ander gerelateerd is aan het wegsluizen van overheidsgeld en corruptie bij Petrobras. Barreto zegt dat er een verzoek was van Odebrecht om hun naam niet te vermelden in de aftiteling, maar daar werd niet op ingegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s