Cabral02

Ex-gouverneur (van Rio de Janeiro) Sergio Cabral, achter tralies sinds november van vorig jaar, werd de “gastheer” van de strafinstelling José Frederico Marqueso, in Benfica. Volgens columnist Lauro Jardim (O Globo) worden nieuwelingen er opgevangen door Cabral die hen begroet met “Er werd jullie onrecht aangedaan” om hen vervolgens een rondleiding aan te bieden in de gevangenis.

Queijo-CabralVorige maand werden er een reeks voedingswaren aangetroffen in zijn cel, tijdens een inspectie door leden van het openbaar ministerie, waaronder yoghurt, verschillende kaassoorten, kastanjes, charcuteriewaren, garnalen, bacalhau e.a., allemaal binnengesmokkeld zonder enige voorafgaandelijke inspectie. Een video, getoond op het zondagavond programma Fantástico toonde eveneens dat Cabral vrij rond kon lopen in de strafinstelling en dat de deuren van zijn cel gewoon openstonden terwijl hij er een babbel hield met andere opgeslotenen zoals Jorge Picciani, de ex-voorzitter van de gemeenteraad van Rio.

Bij die gelegenheid (de inspectie) vroeg Cabral op ironische toon aan de ‘promotora’ Andreia Amin of men op zoek was naar wapens of drugs in zijn cel: “Hij vroeg me wie de actie coördineerde. Ik antwoordde dat ik dat was. Daarna vroeg hij of ik op zoek was naar een AK-47 of crack. Ik antwoordde dat ik dat in beslag zou nemen mocht dat gevonden worden. Wat later kwam hij terug en loofde ons werk”, aldus de inspectrice.

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil