Kaas in onderbroek

Celso-Jacob

De federale volksvertegenwoordiger Celso Jacob (60 – PMDB – Rio de Janeiro) probeerde vorige zondag terug te keren naar zijn cel in de strafinrichting Papuda (Brasília) met 2 pakken koekjes en een stuk provolone kaas in zijn onderbroek, maar dat lukte niet.

De deputado volbrengt een straf van 7 jaar en 2 maanden in half open regime wegens gesjoemel met een openbare aanbesteding ten tijde van zijn burgemeesterschap van de stad Três Rios. Dit betekent dat hij overdag zijn ambt als volksvertegenwoordiger mag gaan uitoefenen in het parlement om nadien terug te keren naar Papuda en er te overnachten in zijn cel.

De poging om eetwaren binnen te smokkelen kost hem de toegestane gunstmaatregel van het half open regime. Bovendien moet hij nu 7 dagen doorbrengen in een geïsoleerde cel. De gerechterlijke instanties oordeelden dat hij niet meer voldoet aan de voorwaarden om te kunnen genieten van een gedeeltelijke vrijheid.

De directie van Papuda laat weten dat het verboden is om eender welk object of etenswaren mee naar binnen te nemen zonder voorafgaandelijke toestemming. Eetwaren worden enkel toegelaten indien ze meegebracht worden door familieleden op bezoek, en na controle.

Foto: PMDB Nacional - Wikimedia Commons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s