Uitschuiver

Luislinda

Luislinda Dias de Valois Santos (75 – PSDB) is een Braziliaanse magistraat, momenteel minister van mensenrechten, voorheen “desembargadora” (rechter van de 2de instantie) bij het tribunaal van de deelstaat Bahia. Door haar voormalige functie ontvangt zij een maandelijks pensioen van R$ 30.400 (momenteel 8.000 euro). Daarnaast krijgt zij nog eens R$ 3.300/maand voor haar huidige functie als minister. De cumul van beide inkomens bereikt hiermee de grens die de wet oplegt voor haar openbare functie.

De minister diende een dossier in bij de regering van 207 pagina’s, een aanvraag om haar inkomen op te trekken tot een totaal van R$ 61.000 (16.053 euro), als resultaat van een cumul van haar pensioen, en het normale inkomen van een minister. Als motief haalde zij aan dat werken zonder vergoeding kan vergeleken worden met slavenarbeid. Via een telefonisch interview door de krant O Globo verdedigde zij zich door te stellen dat zij diensten verricht voor de Braziliaanse maatschappij en dat het niet meer dan logisch is om daarvoor vergoed te worden. De verwijzing naar slavenarbeid was volgens haar gewoon bedoeld als analogie.

Naast haar vergoeding heeft de minister ook recht op een voertuig met chauffeur en verplaatsingen met een vliegtuig van de luchtmacht indien het gaat om beroepsmatige verplaatsingen.

De aanvraag van de minister werd afgewezen door de stafchef van de regering die het dossier doorstuurde naar het “Ministério do Planejamento” die een definitief besluit moet nemen.

De minister in kwestie ziet inmiddels af van de aanvraag.

Foto: Jonas Pereira - Agência Senado

2 reacties op ‘Uitschuiver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s