Record aantal moorden in Brazilië

157

Brazilië noteerde 61.619 intentionele en gewelddadige doden (zoals moord) in 2016, het grootste aantal reeds geregistreerd in het land. Dat zijn 171 doden per dag, een stijging van 3,8 % in vergelijk met 2015. Anders gezegd: 29,9 op elke 100.000 inwoners worden op die manier een slachtoffer. De gegevens werden vandaag vrijgegeven op een jaarverslag op het “Fórum Brasileiro de Segurança Pública”.

De hoogste cijfers werden genoteerd in de staat Sergipe (64 op elke 100.000 inwoners), Rio Grande do Norte (56,9) en Alagoas (55,9). Het aantal doden door “latrocínio” (overval met dodelijke gevolgen) steeg met 57,8 % tussen 2010 en 2016 toen er 2.500 van dergelijke gevallen genoteerd werden, ofwel een gemiddelde van 7 per dag.

Foto boven: een wapen met daarop het nummer 157, verwijzend naar drugsdealer Rogério 157, werd in beslag genomen door de elite eenheid Batalhão de Polícia de Choque, in Rio de Janeiro.

Foto: PMRJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s