Lula: Dilma bedroog kiezers

DilmaLula

In een interview dat hij toestond aan de Spaanse krant El Mundo zegt ex-president Lula dat zijn opvolgster Dilma Rousseff haar kiezers bedroog, dit door een fiscale hervorming te beloven na de verkiezingen van 2014, en door te overdrijven met het toestaan van belastingverminderingen en dito vrijstellingen aan grote bedrijven.

Volgens Lula verloor zij (en dus ook de PT) haar geloofwaardigheid. Het woord “bedrog” zorgde inmiddels al voor een polemiek. De ex-president zegt vandaag dat hij dat woord niet gebruikte tijdens het interview. Hij zei wel dat er in 2014 meer geld werd uitgegeven dan er binnenkwam: “Het jaar 2015 vertoont erg veel gelijkenissen met het jaar 1999 toen Fernando Henrique Cardoso aan de macht was met een populariteit van 8 % en Brazilië driemaal brak. Maar de kamervoorzitter was toen Michel Temer en die hielp Cardoso. Wij moesten het doen met Eduardo Cunha” (deze laatste wordt door de arbeiderspartij beschouwd als de grote verantwoordelijke voor de afzetting van Dilma Rousseff).

Lula zei ook dat hij er geen spijt van had dat hij zich niet kandidaat stelde in 2014 (in werkelijkheid wilde Dilma absoluut een tweede ambtstermijn en dwong die ook af bij Lula), en dat hij in 2018 terug verkozen wil worden, ondanks zijn veroordeling in het Lava Jato schandaal, door rechter Sergio Moro (nog te bevestigen door de 2de instantie nadat Lula in beroep ging).

Foto: Ricardo Stuckert - Instituto Lula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s