Hallo?

De telefoonnummers van de mobiele apparaten van president Temer, secretaris van de regering Antonio Imbassahy, burgemeester van Salvador ACM Neto en andere hooggeplaatste politieke figuren werden gepubliceerd op de website van de kamer van volksvertegenwoordigers en raakten aldus plots toegankelijk voor eender welke Braziliaanse burger. De nummers zijn afkomstig van de in beslag genomen (door de federale politie) iPhone van ex-minister Geddel Vieira Lima, dit in het kader van een zijdelings onderzoek in het Lava Jato schandaal.

Andere nummers in de contactenlijst van de voormalige minister: Alexandre de Moraes (minister-rechter STF); ministers Bruno Araújo (Steden), Eliseu Padilha (Stafchef), Gilberto Kassab (Wetenschappen), Henrique Meirelles (Financiën), Marx Beltrão (Toerisme), Mendonça Filho (Opvoeding), Moreira Franco (Secretaris-generaal) en Ricardo Barros (Gezondheid). Verder gouverneur van Rio de Janeiro, Luiz Fernando Pezão (PMDB); senators Aécio Neves (PSDB-MG), Ciro Nogueira (PP-PI), Fernando Bezerra Coelho (PMDB-PE), Gleisi Hoffmann (PT-PR) en Romero Jucá (PMDB-RR); kamervoorzitter Rodrigo Maia (DEM-RJ), en nog zeven andere volksvertegenwoordigers zoals Beto Mansur (PRB-SP), een van de belangrijkste steunpilaren van Michel Temer, en tenslotte ook nog minister van het rekenhof, Bruno Dantas.

Een reporter van de krant O Globo belde naar het nummer van Michel Temer en kreeg daadwerkelijk de president aan de lijn. Dat zijn heelwat mensen die hun telefoonnummer zullen moeten wijzigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s