Vader & zoon Lula op het getuigenbankje

Rechter Vallisney de Souza Oliveira (Brasília – Federaal District) roept voormalig president Lula en zijn zoon Luís Cláudio op voor een verhoor, op maandag 30 oktober om 14u30, dit met betrekking tot het zogenaamde “Operação Zelotes” onderzoek, een van de gerechtszaken waarin de ex-president verwikkeld is, zo meld de krant O Globo.

Het koppel ondernemers – lobbyisten Marcondes Machado en Cristina Mautoni, zullen dezelfde dag om 10u ondervraagd worden door de rechter. Beiden worden verdacht van onregelmatigheden in de aankoop van 36 gevechtsvliegtuigen bij de Zweedse vliegtuigbouwer Saab, alsmede in de voortzetting van fiscale voordelen voor Braziliaanse automonteurs.

Het Ministério Público Federal beschuldigt Lula van machtsmisbruik, het witwassen van geld en betrokkenheid bij een criminele organisatie. Lula zou, in de periode 2013 – 2015 en in zijn positie als ex-president, het koppel lobbyisten geholpen hebben dat de belangen van Saab en autobouwers MMC (Mitsubishi) en Caoa (Hyundai) verdedigde. In ruil voor die hulp zou het koppel 2,5 miljoen smeergeld betaald hebben aan Luís Cláudio da Silva, de jongste zoon van Lula.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s