Banco do Brasil stopt in Portugal

Ondanks wederzijdse afspraken tussen president Temer en zijn Portugese collega Marcelo Rebelo de Sousa over een “versteviging van de verhoudingen tussen beide landen”, komt daar in werkelijkheid niet zoveel van in huis. De Banco do Brasil, een van de belangrijkste symbolen van de Braziliaanse aanwezigheid in Portugal, sluit zijn agentschappen in Lissabon en in Porto. Het kliënteel kreeg te horen dat ze tegen 6 november best een andere bank zoeken. Op de website van de Banco do Brasil komt Portugal al niet meer voor op de lijst van de landen waar agentschappen van hen te vinden zijn.

Uiteraard komt de beslissing hard aan, niet in het minst bij de medewerkers van de betrokken agentschappen die een collectief ontslag kunnen verwachten. Rekeninghouders kunnen mogelijk terecht bij de Portugese postbank CTT. Het agentschap van de BB in Marquês de Pombal (Lissabon) vormde gisteren al het toneel voor protesten door werknemers en vakbonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s