TAP wordt duurder

Tap

Indien columnist Cláudio Humberto (van de online krant Diário do Poder) het bij het juiste eind heeft, dan zorgt het jongste besluit van ANAC (Agência Nacional de Aviação Civil, het Braziliaanse agentschap voor burgerluchtvaart) voor hogere prijzen voor wie naar Brazilië wil vliegen. Anac stond dit jaar toe dat vliegtuigmaatschappijen extra mogen aanrekenen voor de bagage. Iedere maatschappij mag zelf bepalen hoeveel en onder welke voorwaarden, dit om de concurrentie een kans te geven.

De Portugese maatschappij TAP is de eerste buitenlandse maatschappij met dagelijkse vluchten naar Brazilië, die gebruik maakt van de nieuwe regeling. Een koffer van (max.) 23 kg die tot nog toe gratis vervoerd werd, zal nu 45 euro extra kosten, bovenop de prijs van het vliegtuigticket. Dit enkel indien de klant betaalt via het internet. Wie wacht tot aan de check-in zal 80 euro moeten betalen, per koffer.

Anac legde uit bij de invoering van de nieuwe regels dat hierdoor de prijzen van de vliegtuigtickets zouden dalen, maar daar kwam vooralsnog weinig van in huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s