Nieuwe beschuldiging Temer verwacht

De regering verwacht dat Rodrigo Janot, procureur-generaal van de republiek, nog deze week zal uitpakken met een nieuwe beschuldiging tegen president Michel Temer.

Temer vertrekt vandaag naar China en zal pas in de loop van volgende week terugkeren. Een beschuldiging tijdens zijn reis zal ongetwijfeld internationaal ongemak veroorzaken. Hij vroeg gisteren tijdens een vergadering met de leden van zijn regering dat zij gesprekken zouden opstarten met parlementsleden om alvast te nodige steun in zijn voordeel te bekomen, mocht er een nieuwe stemming volgen in de kamer omtrent de beschuldiging. De regering meent dat zij op voldoende stemmen zal kunnen rekenen, maar een beschuldiging zou op zijn minst de gewone werking van het congres (andermaal) verhinderen. Die goede werking is nodig om de gewenste hervormingen uit te voeren: politiek, fiscaal en sociaal, dit laatste voornamelijk een hervorming van het pensioenstelsel. Velen twijfelen er echter aan dat de regering er zal in slagen om deze wijziging er dit jaar nog door te krijgen, een ingreep die absoluut nodig is om de staatskas op termijn weer terug op normaal niveau te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s